Camin de batrani Camin de batrani Eden Azil Bucuresti Pipera
 Home

Cine ne ingrijeste batranii? - Camin de batrani EDEN - Azil Bucuresti

Se spune ca batrânetea aduce cu ea întelepciunea... Dar „vine” si cu numeroase afectiuni. Ce faci când parintii sau bunicii nu se mai pot descurca singuri, iar tu nu-i poti ajuta? Iata câteva variante la care poti apela.

Odata cu înaintarea în vârsta, ne pierdem puterile, iar în lipsa unui ajutor din afara putem ajunge o povara pentru membrii familiei. Ce se poate face?

Exista mai multe optiuni, fiecare dintre ele fiind recomandata în functie de starea generala a persoanei care necesita îngrijire si în functie de buget.

Îngrijirea acasa, de la câteva sute de lei lunar

Se stie ca persoanelor de vârsta a treia le este foarte greu sa se desparta de locul în care au trait o viata, de lucrurile care le trezesc amintiri.

Daca nu sufera de afectiuni care necesita prezenta permanenta a unui doctor sau a unei asistente, poti alege varianta îngrijirii la domiciliu.

Exista mai multe fundatii si firme în tara care pun la dispozitia familiei, contra cost, serviciile unor infirmiere calificate. În limbaj oficial, acestea se vor ocupa de „îngrijirea sociala”.

„Înseamna ca infirmiera face curat, face cumparaturile, prepara si serveste masa, îi spala, schimba pampersii, administreaza medicatia recomandata de medic, dar nu face tratamente medicale (injectii sau perfuzii, de exemplu).

Daca persoanei îngrijite i se face rau, anunta familia, Salvarea si pe noi”, ne spune Ileana Belusica, presedinta fundatiei Elbe, din Bucuresti.

Preturile se calculeaza în functie de starea de sanatate si de gradul de independenta (se deplaseaza, se îmbraca sau manânca singura) al persoanei îngrijite si câte ore sta infirmiera.

Astfel, preturile încep de la câteva sute de lei pe luna pentru patru ore pe zi si pot ajunge pâna la 1.400 de lei pentru 24 de ore (non-stop).

Avantajul acestei variante este ca batrânii nu sunt scosi din mediul lor si, foarte important, nu stau singuri. Aceste servicii sunt recomandate si pentru persoanele aflate în convalescenta, care necesita îngrijiri speciale.

Caminele private, o solutie "all inclusive"

Conditii bune pot fi gasite în caminele particulare. Preturile sunt într-adevar mari, dar cuprind mai multe servicii.

Tariful se stabileste în functie de starea de sanatate si de tipul de camera ales si poate varia de la 1.500 de lei pâna la 3.500 de lei.

„La noi, preturile încep de la 2.500 de lei pe luna si ajung la 3.500 de lei. Sunt incluse trei mese pe zi si doua gustari, cazare si asistenta medicala, adica infirmiera si asistenta medicala non-stop, medic generalist zilnic, medic geriatru de la "Ana Aslan", psiholog si kinetoterapeut.

La solicitare, pot fi incluse serviciile unui medic de o anumita specializare. Alimentatia este personalizata în functie de afectiunile fiecarui batrân, mai ales pentru cei bolnavi de diabet regimul fiind recomandat de medicul nutritionist cu care colaboram”, spune Simona Musca, administrator al caminului „Eden”, din Capitala.

Exista camine unde se poate face recuperare cu specialisti. De exemplu, la caminul „Eden”, persoanele care au suferit un accident vascular cerebral pot face recuperare cu kinetoterapeut, iar în momentul în care îsi recapata functiile motorii, se pot întoarce în sânul familiei.

Din nefericire, în astfel de camine nu sunt acceptate persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale speciale, cum sunt bolnavii în faze terminale.

Varianta la stat

Aici, preturile sunt mult mai mici, dar numarul de locuri fiind limitat, exista o lista de asteptare de mii de persoane.

Deci sansele de a „prinde” un loc sunt minime. Concluzia? Strângeti bani pentru o batrânete fara griji.

Cum alegi caminul

Când alegi un camin pentru batrâni, verifica daca numarul angajatilor din oferta este real. Unele camine nu dispun non-stop de medici, asistente sau de infirmiere, asa cum îsi fac reclama în anunturile publicate.

Programele restrictive de vizita pot „ascunde” nereguli care nu pot fi verificate decât prin vizite neanuntate.

vezi tot articolul !

  
A R T I C O L E
» Recuperarea AVC-urilor cu ajutorul Kinetoterapiei la Caminul de Batrani EDEN

 

Home | Despre noi | Dotari & Servicii | Activitati | Alimentatie | Intrebari frecvente | Galerie foto | Tarife | Rezervari | Contact

2009-2011 Camin de batrani Eden - Azil Bucuresti sector 1, Baneasa, Pipera. Toate drepturile rezervate.